Evolutionary Game Design: Video Games as Supernormal Stimuli

Ted Talk van Michael Astolfi. Niet de beste Ted Talk die er ooit gegeven is, maar wel met een verhelderend uitgangspunt: de ‘mismatch’ theorie. Deze theorie gaat er van uit dat een diersoort nooit helemaal perfect is aangepast aan zijn huidige omgeving, omdat verschillende eigenschappen evolutionair zijn overgeërfd vanuit het verleden. De soort in zijn huidige vorm loopt dus altijd ‘achter de feiten aan’.

Van wikipedia:

The essence of mismatch theory is that organisms possess traits (including behavioral, emotional, and biological) that have been passed down through generations, preserved by natural selection because of their adaptive function in a given environment. However, the given environment of the evolutionary period can be quite unlike the current environment. Therefore, traits that were at one time adaptive in a certain environment, are now “mismatched” to the environment that the trait is currently present in.

Astolfi legt vervolgens een (redelijk suggestief) verband met games en game development, met de volgende conclusies:

  1. Games zijn supernormale prikkels
  2. Game developers kunnen concepten uit de evolutionaire psychologie gebruiken om beter games te maken
  3. Gamers kunnen uiteindelijk een wereld ervaren waarvoor ze perfect zijn aangepast.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s