Pers

De meeuwen van Tinbergen in de media

Een kleine greep uit de media-aandacht voor het project.

● NRC Handelsblad 22 juni 2012 door Kester Freriks
“Cowboy bij Nacht brengt met de voorstelling De meeuwen van Tinbergen de wetenschapper tot leven: hij struint door het landschap, tuurt door de verrekijker.” (…) “De synthese tussen locatie en voorstelling is perfect. Hiervoor bezoeken duizenden mensen het festival.“

● Brabants Dagblad 22 juni 2012 door Joost Goutziers
“In de buurt van een meeuwenkolonie maakte dit jonge gezelschap een locatievoorstelling over gedragsbioloog Nico Tinbergen die in het verleden op Terschelling het gedrag van zilvermeeuwen bestudeerde.”  (…) “Het grote aandeel van overscherende meeuwen is bijzonder. De natuur pakt in deze locatievoorstelling zelfbewust de hoofdrol.”

● Leeuwarder Courant 20 juni 2012 door Adwin de Kluyver
“Zelfs De meeuwen spelen mee” (…) “Een voorstelling die het Terschellinger landschap mooi weet te integreren in de voorstelling is ‘De meeuwen van Tinbergen’ van het jonge collectief Cowboy bij Nacht.” (…) “Al snel krijgt de voorstelling een dubbele laag. De spelers leveren regelmatig commentaar op elkaar en de voorstelling en zo wordt ‘De meeuwen’ ook theater over theater. Tegelijkertijd toont Cowboy bij Nacht aan dat ook het publiek te manipuleren is met supernormale prikkels.” (…) Een bonus zijn de meeuwen die constant boven het speelvlak cirkelen.”

● Theaterkrant – TheaterMaker 19 juni 2012 door Jos Schuring
“Humoristisch theater over biologisch experiment. Bepaald onalledaags is het thema van de voorstelling van het Utrechtse Cowboy bij Nacht” (…) “Levert dit leuk theater op? Jazeker. De voorstelling maakt op komische wijze duidelijk hoe de theorie van Tinbergen toepasbaar is op de menselijke soort.” (…) “Dit alles gaat gepaard met een voice-over met een fijne tong-in-de-wang-humor.”


Video en Audio
Klik op de programmatitel om de desbetreffende uitzending te beluisteren of te bekijken.

Informatie voor pers
Hieronder tref je een overzicht van persmateriaal en persberichten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s