Art and Neuroscience

Een interessant essay (op een wellicht nog interessantere website) dat de theorieën van Ramachandran en Zeki zeer kritisch tegen het licht houdt. Het meest fascinerende van dit artikel is dat dit niet op basis van het verwijt van te ver doorgeschoten reductionisme gebeurt (zoals de meeste criticasters die Ramachandran van pseudo-wetenschap beschuldigen wel doen).

Unfortunately, however, Ramachandran’s theory has three fatal weaknesses. First, Ramachandran seems to have misunderstood the peak shift effect. Second, the theory is not really about art at all. It is really about why men are attracted to women with big breasts. And third, the theory is based on an extremely limited knowledge of art.

via interdisciplines : Art and Cognition Workshops : Art and Neuroscience. (lees vooral ook de discussie in de rechterkolom, naast het artikel)

One thought on “Art and Neuroscience

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s