The Study of Instinct (1951)

Net binnen via de post: een originele uitgave van The Study of Instinct (Clarendon Press/Oxford University Press, 1951), hét boek waarmee Niko Tinbergen zijn naam zou vestigen als autoriteit op het gebied van diergedrag. Ik heb er nog niets van gelezen (hierover later meer), maar het eerste dat opvalt is het grote aantal prachtige illustraties die er in staan, veelal vergezeld van grafieken die de statistische data inzichtelijk moesten maken. Dit moet in die tijd bij velen een nieuwe wereld hebben geopend, waarin het ‘objectivistisch’ bestuderen van gedrag bij dieren centraal zou staan (al lijkt onderstaande afbeelding daarvan geen voorbeeld?). Enkele andere voorbeelden na de klik.

The Study of Instinct

(Deze afbeeldingen zijn alleen geplaatst voor educatieve en culturele doeleinden)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s