Oerol 2012

Oerol 2012 had het toepasselijke thema ‘De wind voert het woord’, de Oerol organisatie noemde het achteraf de goden verzoeken: inderdaad kan gezegd worden dat de wind er een onstuimig festival van heeft gemaakt. Maar zoals onoverkomelijk op een waddeneiland waren er ook dagen met brandende zon en striemende regen. Het opgetrokken tentenkamp waarin de tentoonstelling plaats had en dat eveneens dienst deed als decor voor de voorstelling kleurde mee met de wisselende luchten: ook Tinbergen zal op de Terschellinger Boschplaat menig bui hebben moeten verduren.

Tien dagen lang hebben we voor een vrijwel uitverkochte duinpan de wereld van de supernormale prikkels en het onderzoek van gedragsbioloog Niko Tinbergen uit de doeken gedaan. Ontzettend fijn waren de vele positieve reacties, de nog na lachende bezoeker en de diep in gedachten verzonken bezoeker die – zorgvuldig de titels uit onze veldbibliotheek overschrijvend – zei dat het onderwerp van de voorstelling hem nog even bezig zou houden. Door de dag heen ontvingen we ook een vrijwel niet-aflatende stroom tentoonstellingsbezoekers; een bevestiging dat de koppeling van theater en tentoonstelling een interessante toevoeging is geweest.

We bedanken de enthousiaste bezoekers, de Oerol organisatie en zeker ook de Terschellinger meeuwen voor een geslaagd festival.
Hierbij een kleine sfeerimpressie van de voorstelling, de tentoonstelling en de excursie naar de meeuwenkolonie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s