Een officieel Oerol project voor 2011!


Oerol 2010, Groene Strand bij eb

Afgelopen week was ik samen met Lotte de Vries en Alexander de Vree te gast op het Oerol festival voor het zogenaamde gidsenproject. Dit hield in dat we de voorstellingen van één van de thematische ‘spiegelingen’ moesten bekijken en deze tijdens het zgn. koffie- en kunstkritiek uur van commentaar mochten voorzien.

Uit de dagkrant van dinsdag 15 juni:

De dagspiegeling ‘Het collectief geheugen’ staat vandaag centraal in de talkshow ‘Koffie en Kunstkritiek’. Presentator Jeffrey Meulman en criticus Heleen Mercelis (Corpus Kunstkritiek) spreken met regisseur Rob Vriens (Theater Gnaffel) en zanger, acteur en vormgever Kees Scholten (Volksoperahuis ) over hun voorstellingen. Ook Kees Lesuis, artistiek leider van Oerol, schuift aan. Arnold Hoogerwerf verzorgt de afsluitende column; muzikale omlijsting wordt verzorgd door El Pino & The Volunteers.

Het bleek een regelrecht snoepreisje. Prachtig weer, super sfeer. Maar dit alles was nooit mogelijk geweest als ons project ‘De Meeuwen van Nikolaas Tinbergen’ enkele weken daarvoor niet als officieel Oerol project voor 2011 was aangemerkt! Dit betekent dat Oerol zich artistiek achter dit project schaart en dat is met het oog op de fondsenwerving een zeer grote opsteker. Dit bleek ook tijdens het gesprek; we kregen ruim de kans om ons project voor een volle zaal onder de aandacht te brengen en Kees Lesuis noemde ons project een goed voorbeeld van waar Oerol voor wil staan; een festival dat naast kunst ook verbindingen wil leggen met wetenschap en natuurbeleving.

One thought on “Een officieel Oerol project voor 2011!

  1. Pingback: Arnold Hoogerwerf » Blog Archive » ‘Gidsenproject’ at Oerol 2010

Reacties zijn gesloten.