Fortenmaand

Op 22 en 23 wordt Fort Ruigenhoek,  nabij Utrecht, omgetoverd tot een kleine meeuwenparade.  Theatergroep Cowboy bij Nacht speelt dat weekend vijf keer de theatervoorstelling De meeuwen van Tinbergen en tevens is hier ook de prikkelende en interactieve tentoonstelling Over de meeuwen van Tinbergen te zien. Het fort ligt op een onbewoond eiland met oude bomen, heuvels en wandelpaden: ook buiten de voorstellingen om is er op deze prachtige locatie volop te doen. De tentoonstelling is doorlopend te bezoeken en ook is er een sfeervolle drink- en eetgelegenheid aanwezig en alle ruimte om een picknick kleedje neer te leggen.

Zaterdag 22 september is het fort open om 12:00, en spelen we de voorstelling om 14:30 en 17:00.
Op zondag 23 september kunt u het fort bezoeken vanaf 11:00 en spelen we de voorstelling om 12:00, 14:30 en 17:00.

Kaartverkoop
Kaarten voor de voorstelling kosten €7,50 voor volwassenen en €5,00 voor kinderen tot 12 jaar.
Deze zijn hier te koop.

Adres en Route
Bij het fort is slechts beperkte parkeergelegenheid. Wij raden u dan ook aan om met de fiets of het openbaar vervoer te komen.
Komt u met de auto: volg dan de parkeerinstructies in de routebeschrijving.

Fort Ruigenhoek
Ruigenhoeksedijk 125
3737 MR, Groenekan

Routebeschrijving: met de fiets

→ Via Fort Blauwkapel
Volg vanaf het Eykmanplein (ter hoogte van de Kardinaal de Jongweg) de Eyckmanlaan richting Groenekan-De Bilt. Volg na de spoorwegovergang de Darwindreef. Steek bij de stoplichten het Robert Kochplein (de Einthovendreef) over. Sla op de Gageldijk bij tuincentrum Overvecht linksaf. Fiets na 450 meter vlak voor het benzinestation (BP) rechtsaf de St. Anthoniedijk op. Aan het einde van de St. Anthoniedijk ligt Fort Ruigenhoek.

→ Via Utrecht Overvecht
Volg de Einsteindreef richting het Henry Dunantplein. Steek bij de stoplichten het Henry Dunantplein (de Karl Marxdreef) over. Sla op de Gageldijk rechtsaf. Fiets voorbij het benzinestation linksaf de St. Anthoniedijk op. Aan het einde van de St. Anthoniedijk ligt Fort Ruigenhoek.

Routebeschrijving: met het openbaar vervoer

→ Vanaf Utrecht Centraal
Neem streekbus 138 richting Maartensdijk en stap uit bij halte centrum Groenekan. Volg vanaf hier de aangegeven route naar het fort. De wandeling duurt ongeveer 15 minuten.
Kijk voor de actuele vertrektijden op http://www.gvu.nl of http://www.9292ov.nl. Het fort ligt aan de Ruigenhoeksedijk in Groenekan. Begint je reis in Overvecht, geef dan in de reisplanner de Kanonsdijk in Groenekan als eindbestemming aan.

Routebeschrijving: met de auto

→ Vanuit Arnhem/Den Bosch
Volg de A27 richting Hilversum. Neem na 4.3 km afslag Ring Utrecht-Noord (afslag 31) richting Maarssen. Ga aan het eind van de afslag (de Einthovendreef) bij de stoplichten naar rechts de Albert Schweitzerdreef op (richting Maarssen). Steek na 450 meter vlak voor het benzinestation rechtsaf de parallelweg (De Gageldijk) over. Je rijdt nu de St Anthoniedijk op. Aan het einde van de St Anthoniedijk ligt Fort Ruigenhoek. Rij om de auto te parkeren voorbij het fort, en parkeer aan de Ruigenhoekse Dijk.

→ Vanuit Hilversum
Volg de A27 richting Utrecht. Neem de afslag Ring Utrecht-Noord [afslag 31] richting Maarssen.
Ga aan het eind van de afslag (de Einthovendreef) bij de stoplichten naar rechts de Albert Schweitzerdreef op (richting Maarssen). Steek na 450 meter vlak voor het benzinestation rechtsaf de parallelweg (De Gageldijk) over. Je rijdt nu de St Anthoniedijk op. Aan het einde van de St Anthoniedijk ligt Fort Ruigenhoek. Rij om de auto te parkeren voorbij het fort, en parkeer aan de Ruigenhoekse Dijk.

→ Vanuit Den Haag/Rotterdam/Breda
Volg de A2/E35 richting Amsterdam / Utrecht.
Neem de afslag Ring Utrecht-Noord (afslag 6) richting Maarssen. Ga aan het einde van de afslag rechtsaf de Zuilensering op richting Maarssen. Neem na 5,7 km de tweede afslag op de rotonde (de Karl Marxdreef) richting Utrecht. Neem na 1,4 km de tweede afslag op de rotonde (de Albert Schweitzerdreef) richting Utrecht. Keer bij Tuincentrum Overvecht (aan je linker hand) om richting Maarssen. (Je rijdt nu terug naar waar je vandaan kwam) Steek na 450 meter vlak voor het benzinestation rechtsaf de parallelweg (De Gageldijk) over. Je rijdt nu de St Anthoniedijk op. Aan het einde van de St Anthoniedijk ligt Fort Ruigenhoek. Rij om de auto te parkeren voorbij het fort, en parkeer aan de Ruigenhoekse Dijk.

→ Vanuit Amsterdam
Volg de A2/E35 richting Utrecht. Neem de afslag Ring Utrecht-Noord (afslag 6) richting Maarssen.
Ga aan eind van de afslag linksaf de Zuilensering op richting Maarssen. Neem na 5,7 km de tweede afslag op de rotonde (de Karl Marxdreef) richting Utrecht. Neem na 1,4 km de tweede afslag op de rotonde (de Albert Schweitzerdreeef) richting Utrecht. Keer bij Tuincentrum Overvecht (aan je linker hand) om richting Maarssen. (Je rijdt nu terug naar waar je vandaan kwam) Steek na 450 meter vlak voor het benzinestation rechtsaf de parallelweg (De Gageldijk) over. Je rijdt nu de St. Anthoniedijk op. Aan het einde van de St. Anthoniedijk ligt Fort Ruigenhoek. Rij om de auto te parkeren voorbij het fort, en parkeer aan de Ruigenhoekse Dijk.

One thought on “Fortenmaand

  1. Pingback: Utrechtse feestjes dit weekend | De Utrechtse Internet Courant

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s