Vacature Communicatiemedewerker

[Update: Sollicitatieprocedure is inmiddels afgesloten]

Theatergezelschap Cowboy bij Nacht zoekt voor hun nieuwste productie ‘De meeuwen van Tinbergen’ een communicatiemedewerker.

Project

De Meeuwen van Tinbergen is een interdisciplinair project over het leven en gedachtegoed van de Nederlandse gedragsbioloog, vogelaar, schrijver, tekenaar, filmer en Nobelprijswinnaar Niko Tinbergen (1907 – 1988). Het project vormt een eerbetoon aan deze voor het grote publiek ‘vergeten held’ uit de Nederlandse wetenschapsgeschiedenis en heeft als centrale thema het menselijk instinct in onze moderne tijd. Daarbij wordt vooral de nadruk gelegd op de onbewuste effecten van de zogenaamde ‘supernormale prikkel’ op ons gedrag.

Het project vormt een kruispunt van kunst, wetenschap en natuur, doordat -binnen het decor van een speciaal ontworpen tentoonstelling- een theatervoorstelling, een wetenschappelijke lezing en een excursie als één totaalervaring worden gepresenteerd. Tevens zal achteraf een publicatie verschijnen die alles in tekst, beeld en geluid zal samenvatten. Theatergroep Cowboy bij Nacht werkt voor de realisatie van dit project zeer nauw samen met partners Museum Boerhaave, Staatsbosbeheer Nederland, Oerol festival, Universiteit Leiden en Studium Generale Nederland.

De meeuwen van Tinbergen gaat in première tijdens Oerol 2012. Vervolgens gaat zij op tournee langs diverse zomerfestivals en Universiteiten.

Wat zoeken we?

Cowboy bij Nacht is op zoek naar een communicatiemedewerker om het projectteam te versterken.
Als communicatiemedewerker ben je verantwoordelijk voor de totale marketing van het project. In samenspraak met het vaste team bedenk je een marketingplan en –strategie. Hierbij is het belangrijk dat je een koppeling maakt tussen de diverse onderdelen van het project (voorstelling, tentoonstelling, excursie en publicatie). Onderdeel van het marketingplan is de online marketing, contacten onderhouden met festivals en andere speelplekken, meedenken over crowdfunding, overleg met ontwerpers, planning, contacten onderhouden met diverse media en zorgen voor de distributie van promotiemateriaal. Daarnaast werken we met dit project samen met diverse partners waar intensief contact over marketing een belangrijk onderwerp is.

Functie-eisen

–        Affiniteit met de culturele sector

–        Communicatief vaardig

–        Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal

–        Aantoonbare ervaring op het gebied van communicatie

–        Zelfstandige werkhouding

–        Goed overzicht kunnen houden zowel op korte termijn als lange termijn

–        Goed kunnen plannen

–        Stressbestendig

–        Geen 9 tot 5 mentaliteit

–        Creatief

Periode

December 2011 t/m september 2012

De grote tijdsdruk van het project ligt in mei/ juni 2012. Bij aanvang van het project is het 1 dag werk in de week wat zich uit zal breiden naar 3 dagen in de week.

Wat bieden we?

Cowboy bij Nacht is een gezelschap dat geen structurele subsidie heeft. Voor het project zijn we afhankelijk van projectsubsidie, bijdrage van partners, sponsorinkomsten en publieksinkomsten. Voor het project De Meeuwen van Tinbergen wordt uitgegaan van het uitbetalen conform CAO Theater. Hierover zal in januari 2012 meer duidelijkheid zijn.

Sollicitaties

Denk jij dat je geschikt bent voor deze functie? Stuur dan voor 21 november een e-mail  met je motivatie en CV naar info@nmore.nl tav Lise van den Hout.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s